Kuus oeht Kepèl

De Kuus oeht Kepèl is de carnavalsvereniging van Panningen, oftewel Kepèl. Opgericht in 1952 en nu actiever dan ooit. De Kuus staat midden in de samenleving en probeert voor diezelfde samenleving elk jaar een mooie vastelaovend te organiseren.
Dat begint in november met het traditionele inschieten van de vastelaovend op 11 november, en eindigt carnavalsdinsdag met het afscheid nemen van het mooie feest. Natuurlijk wordt er ook hiering gesjèld, maar dat is meer een onderling gebeuren. Daar tussenin gebeurt er van alles; A-Kepèlla liedjesfestijn, prinsonthulling, prinsreceptie, zitting en dan natuurlijk de vastelaovend zelf.
De activiteiten van de Kuus concentreren zich in Kuuzetempel DOK6, maar daarbij worden zeker andere horeca-gelegenheden niet vergeten. Bij recepties van buurverenigingen wordt in- en nagedronken in de diverse Kepèlse kroegen en de Kuus laat zich graag zien bij carnavalsactiviteiten van de cafés. Daarbij gaat de vereniging met zijn tijd mee omdat elke generatie op zijn eigen manier carnaval viert. Hoewel de verenigingen het steeds moeilijker hebben, heeft de Kuus het geluk over vele enthousiaste leden te beschikken die van elke vastelaovend een feest voor jong en oud willen maken.