Uitgelicht: Vastelaovesdinsdag
 
De vastelaovend op een mooie manier afsluiten op dinsdag is al jaren mogelijk in Kepèl. Dit jaar wordt daar een nieuw element aan toegevoegd. Het is namelijk voortaan mogelijk een buffetje te scoren in de Kuuzetempel voorafgaand aan de afsluiter van de roerige periode die we vastelaovend noemen. De naam van de gloednieuwe activiteit is ‘Beumke legge, hoije zegge’.
 
Orkesje
 
Om 16.11 uur is het mogelijk te beginnen met het ‘beumke’ leggen. In samenwerking met DOK6 biedt de Kuus een buffet aan waarmee een goede bodem gelegd kan worden voor al het moois dat nog op het programma staat op de dinsdagavond. Om een vorkje mee te prikken, wordt een bijdrage van € 10,- voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 16 jaar gevraagd. Betalen kan bij binnenkomst.
Wat zit er zoal bij het buffet: Soep, twee soorten warm vlees, hamburgertjes, beenham, broodjes, warme en koude salades, frietjes, frikandellen/kipnuggets en meer!
 
Natuurlijk draait niet de hele middag om eten. De vastelaovessfeer ontbreekt uiteraard niet. Op het traditionele podium in het midden van de zaal speelt de vijfmansformatie Orkesje. De groep brengt vastelaovesliedjes op een lekker ouderwetse manier. Ideale muziek om te luisteren terwijl je geniet van een hapje en een drankje.
 
Vanaf 19.11 uur wordt de aandacht verplaatst naar Jeugdprins Ries I en zijn Adjudanten Tijn en Stijn. Het aftreden van het jeugdtrio is mede dankzij het ‘schoudermoment’ inmiddels een begrip geworden in Kepèl. Samen het de Jeugdraad gaat het trio nog één keer alles geven om de vastelaovend op passende wijze af te sluiten.
 
Ronald en Carien
 
Ook het aller-allerlaatste deel van de vastelaovend mag niet vergeten worden. Tijdens het Aafsjloetfieës komen Ronald en Carien de avond openen met hun welbekende nummer. Het Weertse duo gaat haar ongeremde energie ongetwijfeld overbrengen op alle Kepèlse vastelaovesvierders. Het laatste optreden is voor niemand minder dan de Kepèlse formatie Sjloetingstied. Speciaal voor Prins Leon I spelen zij hun beste platen. Toch heeft Sjloetingstied niet het allerlaatste woord. Dat is uiteraard aan Prins Leon I. DJ Rob Zeelen zorgt met zijn muziek vervolgens dat er een passend einde gebreid wordt aan een zeer waarschijnlijk geweldige vastelaovesperiode.
 
Sjloetinstied