Prins Dave (Litjens) I 

De nieuwe Prins van de Kuus oeht Kepèl is Dave Litjens.

2020dave 

In een bomvol DOK6 werd hij uitgeroepen na een spectaculaire onthulling in een prachtig aangeklede zaal waarin je je echt onder water waande. Met zijn allen doken we naar dieptes waar nog nooit een mens geweest is: in het rijk van Atlantis. Tijdens deze reis kwam men de meest bijzondere wezens van de oceaan tegen die samen alles op alles zetten om de nieuwe heerser van de Kuus oeht Kepèl op het droge te krijgen.

Onthulling
De onthullingcommissie van de Kuus oeht Kepèl heeft ook dit jaar weer veel werk verzet. Het thema was de Prins van Atlantis, dus alles speelde zich onderwater af, waardoor de zaal bijna vergat adem te halen. Het bestuur van de Kuus vond dat de voorgaande prinsen toch een paar "druüge" waren en waar kun je dan beter zoeken dan onderwater, op de bodem van de oceaan. Met de skyline van Kepèl als achtergrond begonnen twee charmante zeemeerminnen aan de zoektocht naar de Prins van Atlantis. Via een paar misselijke kwallen, een bloeddorstige haai, een octopus met een Engelse kat, een tweetal kwebbelende mosseelen, een gladde aal en natuurlijk de koning van de zee, Neptunus, kwam het verhaal uiteindelijk uit bij twee snuggere vissers. Neptunus maakte de stop in de oceaan vast aan de hengel van deze vissers, waarna zij de stop uit de oceaan trokken en al het water wegliep. Nadat al het water was verdwenen, opende de skyline van Kepèl zich en een scheepswrak kwam tevoorschijn met daarin Prins Dave I als de nieuwe heerser van de Kuus oeht Kepèl.

Hij zal deze vastelaovend voorop gaan met zijn spreuk:
‘Hosse, de polonaise of unne wave, deze vastelaovend gaon wae fieëste mèt d’n Dave!’

Dave Litjens
Prins Dave I is getrouwd met Sanne Krekels. Samen hebben zij vier kinderen: Jason (9), Jenna (7), Jazz (3) en Joy (2).
Dave is al sinds zijn geboorte al woonachtig in Panningen. Sanne is geboren en getogen in Helden, maar woont nu al jarenlang in Panningen. Dave (41) is de zoon van Frans Litjens en Riek Litjens-Van den Broek. Sanne (31) is de dochter van Lei Krekels en Agnes Krekels-Oomen. 

In het dagelijkse leven is Dave werkzaam als gevangenisbewaarder in de Penitentiaire Inrichting in Roermond, daarnaast werkt Dave ook nog bij Jumbo Panningen als bezorger. Sanne werkt bij De Zorggroep Piushof in Panningen met dementerende ouderen. In zijn vrije tijd voetbalt Dave bij de veteranen van SV Panningen, gaat hij graag darten bij Tinus, is hij trouwe fan van PSV en maakt hij veel tijd vrij voor zijn kinderen.

2020davesanne