Kuus oeht Kepèl schiet nieuw seizoen in

 

De Kuus oeht Kepèl heeft op zondag 11 november het nieuwe vastelaovesseizoen ingeschoten. De officiele handelingen vonden plaats op het Raadhuisplein. 

 

Kuus11de

 

Vorst Raymond verwelkomde op de eerste plaats alle aanwezigen. Voor het opnieuw installeren van Prins Patrick I waren twee speciale gasten uitgenodigd: Louis en Marielle Keltjens. Al jarenlang lid, maar ook al jarenlang stille krachten op verschillende gebieden bij de Kuus. Samen voorzagen zij Prins Patrick weer van zijn steek, waarna Patrick hetzelfde deed bij de rest van de Raadsleden. Dit alles onder het geluid van 11 kanonssalvo's, geprepareerd door de twee kanonmeesters. Uiteraard volgende daarop nog de eerste woorden van Prins Patrick I van het nieuwe seizoen waarin hij aangaf zin te hebben om voorop te gaan tijdens zijn laatste paar activiteiten.

 

Speciaal dit jaar was de presentatie van de Kepèlse schlager. Helaas dus geen Schlagermiddag bij de Kuus oeht Kepèl, maar wel een schlagergroep die de Kuus gaat vertegenwoordigen o.a. bij het P&M Liedjesfestival. De Aod Prinse oeht Kepèl brachten hun nieuwe nummer 'Prins vur ut laeve' voor de eerste keer buiten op het plein. Een prachtig nummer wat veel lof kreeg van het aanwezige publiek.

 

img 9811

 

Vervolgens trok het gehele gezelschap naar Dotje's Skihut om daar de opening van het seizoen feestelijk voort te zetten. Ook bij Dotje brachten de Aod Prinse hun nieuwe nummer nog een keer vol overgave. Met DJ Tinus in de gondel en nog een optreden van Björn van Berkel kan de Kuus terugkijken op een geslaagde 11de van de 11de.